[EKSKLUZIVNO] Jacques Houdek poziva vas da glasujete na Eurosongu

HRT-ov eurovizijski predstavnik Jacques Houdek večeras će s pjesmom My friend nastupiti 11. u drugoj polufinalnoj večeri 62. Eurosonga u Kijevu.Mi smo spremni koliko god možemo biti, nadam se da ste i vi. Budite nam i dalje prekrasna podrška, kao i dosad. Šaljemo vam puse i zagrljaje iz Kijeva i vjerujte, ostavit ćemo srce na pozornici za vas, poručio je Jacques iz Ukrajine.

Na velikoj eurovizijskoj pozornici pridružit će mu se pet mladih i iskusnih glazbenika. Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon. Za Jacquesovu se garderobu pobrinuo Marco Falcioni, čije je dizajnersko rješenje sašio Boris Pospiš, a za odjevnu kombinaciju pratećih vokala i instrumentalista zaslužna je HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić. U koreografiji nastupa pomogao je Igor Barberić, a u režiji Krešimir Dolenčić.

Nakon održane prve polufinalne večeri Eurosonga u Ukrajini, 10 zemalja izborilo je ulazak u finale. Tako će u subotu 13. svibnja uz zemlje koje su direktno u finalu –Francuska, Njemačka, Italija , Španjolska i Velika Britanija kao i domaćin prijenosa Ukrajina, iz prvog finala ponovno nastupiti – Moldavija, Azerbajdžan, Grčka, Švedska, Portugal, Poljska, Armenija, Australija, Cipar i Belgija.

U finalu ćemo također vidjeti i čuti 10 zemalja iz druge polufinalne večeri. A koje će to biti zemlje saznat ćemo večeras od 21 sat. kada se održava druga polufinalna večer.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupaju:
1.      Srbija
2.      Austrija
3.      Makedonija
4.      Malta
5.      Rumunjska
6.      Nizozemska
7.      Mađarska
8.      Danska
9.      Irska
10.    San Marino
11.    Hrvatska
12.    Norveška
13.    Švicarska
14.    Bjelorusija
15.    Bugarska
16.    Litva
17.    Estonija
18.    Izrael

Hrvatsko gledateljstvo glasuje u drugoj polufinalnoj večeri za svoje favorite (osim naravno za svog predstavnika) kao i u finalnoj večeri.

Brojevi na koje će se moći glasovati jesu:
Fiksna linija 061 5905 + redni broj pjesme (01-18) / u finalu (01-26)
SMS  s tekstom PJESMA+redni broj pjesme (01-18) pošaljite na broj  666999(Poziv 3,75 kn fiksna / 5,06 kn mobilna mreža / SMS 3,72 kn)

Uz zemlje koje sudjeluju u drugom polufinalu glasovati mogu i Ukrajina, Francuska i Njemačka koje imaju direktni ulaz u finalu.

Završna večer na rasporedu je u subotu 13. svibnja, a prijenos također možete pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.