Trening za snagu, izdržljivost i pokretljivost

Tacfit trening nazvan je najboljim na svijetu. Svaki je pokret ili sustav vježbi pomno istraživan a zatim uklopljen u cjelinu. Iako se vježbe izvode i težinom vlastitog tijela, svaki rekvizit, poput kettebella, lopte ili clubbella, palice koja je posebno zanimljiva, dobro je uklopljen u cijeli proces.

Temelj sustava koji je izumio Scott Sonnon podrazumijeva 26 treninga u četiri razine izazova i šest različitih protokola, odnosno vremena izvođenja vježbi. Nakon zagrijavanja zadaju se pojedinačne vježbe, mjeri se puls i, ovisno o njemu, zadaju nove.

U nas je jedina licencirana trenerica Elma Rekić koja vodi tečajeve u Čavlima, nadomak Rijeke. Treninzi su vrlo posjećeni. Trajanje je relativno kratko – 20 minuta. Vježbanje je vrlo intenzivno, no iznimno sigurno. Elma dodaje istezanje  i tako sve zaokruži na 40 minuta. Trening razvija snagu, izdržljivost i pokretljivost. Tijelo se lijepo oblikuje u kratkom vremenu, stabilizira nesigurnost zglobova.


Sve bi trebala pratiti i pametna i zdrava prehrana, pa je Elmina preporuka da se  usklade prehrambene navike s težinom treninga. Za izvođenje tacfita potrebno je malo prostora i može se izvoditi i vani. Činjenica da ga zasad ima samo u Čavlima govori da se još nismo dobro upoznali s dobrobitima tog treninga. No to će se, vjerujem, promijeniti. http://www.start-fun.hr/o-nama