50. obljetnica Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava obilježava 50 godina djelovanja. Ove godine po 15. put organiziraju i INKAZ - smotru kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom.  
Centar je osnovan prije 50 godina i tada je bio jedan od najsuvremenijih na području bivše države. Ove godine po 15. put organiziraju i INKAZ - smotru kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom. Tijekom dva dana, 11. i 12. svibnja u kazalištu Trešnja nastupit će 502 izvođača, s time da svaka grupa ima i svoju pratnju. 

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava jedina je ustanova u Hrvatskoj u kojoj se učenici s većim motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima u prilagođenim uvjetima mogu obrazovati u strukovnim zanimanjima. Pored redovnih i posebnih srednjoškolskih programa, učenicima nude i mogućnost smještaja, a i njima i odraslim osobama s višestrukim teškoćama omogućuju sudjelovanje u različitim rehabilitacijskim sadržajima i izvannastavnim aktivnostima.