Izložba egzotičnih životinja 'Reptilomanija+'

Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu do 14.. svibnja traje izložba egzotičnih životinja 'Reptilomanija+'. Izložbom se tematiku egzotičnih životinja želi približiti studentima veterinarske medicine, veterinarskim tehničarima, te ostalim posjetiteljima izložbe.

Iza ovog projekta stoji višegodišnji rad vodstva Udruga studenata veterinarske medicine EQUUS, koordinatora izložbe i studenata volontera različitih godina studija.

Sve je veći broj egzotičnih životinja pacijenata Klinika Veterinarskog fakulteta, što pridonosi i edukaciji i stručnom usavršavanju. Organizatori izložbe žele ukazati na novo područje strukovne djelatnosti te rastuću potrebu obuhvaćanja istog u djelokrugu rada doktora veterinarske medicine. Također žele omogućiti svima koji imaju interes za tematiku egzotičnih životinja dobivanje potrebnih informacija kao što su one osnovne, o najčešćim vrstama egzotičnih životinja držanih kao kućni ljubimci, o potrebnim uvjetima njihovog smještaja i prehrane, te informacija o mogućnostima njihovog uzgoja i liječenja. Na izložbi se može vidjeti 60 životinjskih vrsta. U pet godina imala je više od 10 000 posjetitelja.