Najbolje se živi u Varaždinu

Varaždin je grad u kojem se najbolje živi u Hrvatskoj, zaključak je to analize koja se temeljila na čak četrdesetak kriterija. Ocjenjivali su se zaposlenost, zarada, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kulturna ponuda i turizam.

U modernom vremenu koje melje i metropolama koje žive užurbano, Varaždin je sačuvao mirnoću. Ali nije monoton i dosadan, već sadržajan i bogat. Pa se lako u njega zaljubiti. Dimitar Drumev prije deset se godina zaljubio u Varaždinku. Danas voli i Varaždin jer je grad po mjeri mladih obitelji, pa se ovdje doselio iz bugarskog grada Varna.

Varaždin je prepoznatljiv po manifestacijama - od razvikanih poput Špancirfesta i Baroknih večeri pa do onih intimnih poput Festivala dvorišta. Ponosni vlasnici ljubomorno čuvaju svoja imanja i cvjetnjake koji su vidljivi tek s crkvenih tornjeva. Ta mističnost, ali i cjelogodišnja šarolikost privuku stotine tisuća turista godišnje.

Grad je to studenata, sjedište biskupije, ima nacionalno kazalište. Mnogo sadržaja, no i loših strana. Bale smeća, politička nestabilnost i nejednakost plaća. S druge strane nezaposlenost je najmanja u državi, a izvoz najviši.