Oni mališanima olakšavaju bolničke dane

Idućih tjedan dana HRT provodi humanitarni projekt Uz nas niste sami - kojim podržava akciju Vjeruj u ljubav, udruge Phoenix. Cilj je prikupiti 720.000 kuna za opremanje laboratorija Zavoda za hematologiju i onkologiju Kliničke dječje bolnice Zagreb u Klaićevoj za pomoć u dijagnostici i doziranju terapije za mlade bolesnike. Laboratorij bi jako olakšao i ubrzao liječenje, jer su se uzorci na analizu dosad slali daleko na sjever. Pomognimo djeci s malignim bolestima da ostvare svoje snove, nazovite humanitarni broj telefona 060 9008 (6,25 kn/poziv) i omogućite još uspješnje liječenje malih heroja, pokažimo im da uz nas nisu sami.

Uplate se primaju i na račun udruge Phoenix. Račun je otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d.:

Žiro račun HR12 2340 0091 5105 4201 9
SWIFT CODE: PBZGHR2X

U Hrvatskoj svaki drugi dan jedno dijete oboli od maligne bolesti, što je na godinu i do 180 novih slučajeva. Njihovo djetinjstvo je prekinuto, igru su zamijenila duga i iscrpljujuća liječenja, agresivne terapije i zračenja.

U bolničkim sobama provode mjesece, katkad i godine. A da bi se jednog dana što lakše vratili normalnom životu brine se tim za psihološku pomoć i rehabilitaciju: