I ovaj tjedan pregršt koncerata na izbor

Puno je zanimljivih koncerata u slijedećih sedam dana, ali recimo da su ovo oni koji ne bi trebalo nikako propustiti, najavio je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.

Petak 12. svibnja
Kiša metaka, Valhalla festival
Večeras samo žestoko. U Tvornici kulture nastupa splitska hip hop ekipa Kiša metaka i s obzirom na njihovu reputaciju, vjerujem da će biti dobar tulum. Večeras u Močvari počinje i Valhalla festival. 11 metal grupa iz pet država koje svira neki od podžanrova metala: black metal, death metal, metalcore, thrash metal, power metal itd. Riječ je o festivalu sa tradicijom koji svake godine ponudi odličan uvid u aktualnu metal scenu. Večeras tako u Močvari na Valhalla festivalu sviraju: Decomposing Entity, Pale Origins, Crienta Lacrymis, Upset, Infected Rain a sutra Bombarder, Flesh, Elvenpath, Animal Drive, Devastation i Hellbound.  Valhalla festival održava se u sklopu proslave 18. rođendana kluba Močvara.
Subota 13. svibnja
Songkillers
Sutra jedna velika koncertna poslastica jer grupa Songkillers nastupa u Tvornici kulture obilježavajući 20 godina od izlaska prvog studijskog albuma 'Fleka'. Te 1997. osvojili su vrhove top ljestvica singlom 'Niko kao ti' kojeg upravo gledamo i slušamo u podlozi. Od tada do danas Songkillersi su zapravo ostali najbolji hrvatski funk bend i tijekom tih 20 godina objavili pet studijskih albuma i izbacili čitav niz hitova koji će sigurno oduševiti publiku sutra navečer u Tvornici. Vjerujem da se Željko Banić - Bane i ekipa također vesele sutrašnjem koncertu i svom premijernom nastupu u Tvornici kulture i sve sluti da će to biti jedan odličan koncert!

Utorak 16. svibnja
Deep Purple
Poslušajmo malo jedan od najpoznatijih gitarističkih rock rifova u povijesti rock'n'rolla… 'Smoke on the Water' rasparat će zvuk Arene Zagreb u utorak 16. svibnja gdje nastupa jedna od najutjecajnijih rock grupa svih vremena i na neki način utemeljitelji hard rocka i hevay metala  - Deep Purple! Dolaze nam su sklopu velike svjetske turneje The Long Goodbye Tour sa kojom se opraštaju ali i kako bi promovirali posljednji studijski album 'In Finite'. Inače 20 studijski album u njihovoj karijeri dugoj gotovo 50. godina. Točnije, slijedeće godine će obilježiti 50 godina karijere. Prije njih će nastupiti Divlje jagode koje će sigurno razgaliti publiku svojim 'Motorima' ali sigurno mnoge i razveseliti činjenicom što će im se pridružiti Tony Martin, nekadašnji pjevač grupe Black Sabath sa kojim će izvesti neke od najvećih hitova upravo grupe Black Sabath. Ukratko, svetkovina hard rocka i heavy metala u Areni Zagreb uz najveće!  

Srijeda 17. svibnja
Humanitarni koncert pod nazivom 'Širimo krugove'
I za kraj poziv na jedan humanitarni koncert pod nazivom 'Širimo krugove' koji se održava u srijedu 17. svibnja u Vintage Industrial baru u kojem nastupaju: Detour, Meritas, Sara Renar, Nola i Nikola Marjanović a sve kako bi se sakupio novac za kupnju vozila za mailgno oboljele te starije i nemoćne s obzirom da nevladina organizacija Krugovi između ostalog postoji i zato da bi se poboljšao sustav za podršku i pomoć ranjivim društvenim skupinama a osobito osobama oboljelim od malignih bolesti niskog socijalnog statusa. S obzirom da se država ne brine za tu ranjivu skupinu ipak postoje dobri ljudi koji na ovaj način pokušaju prikupiti novac za kupnju vozila kako bi se olakšao život ljudima sa spomenutim poteškoćama. Inicijativa za svaku pohvalu i poziv svima da svojim dolaskom i kupnjom ulaznice pomognu ovoj inicijativi.