Vatra akustik/elektrik u Tvornici kulture

U godini u kojoj slavi svoj 18. rođendan, virovitički rock sastav Vatra nastupit će u petak i subotu, 19. i 20. svibnja, u zagrebačkoj Tvornici kulture i po prvi puta u karijeri u istom prostoru u dva dana održati dva različita koncerta s različitim set listama pjesama.

Kako se ističe u najavi, nakon izuzetno uspješnog koncerta karijere prošle godine u rasprodanoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, na kojemu se predstavila u akustičnom ruhu, jedna od najvećih domaćih rock atrakcija vraća se nakon tri godine u klupski prostor Tvornice.

U godini kada bend postaje punoljetan, glazbenici koji su već s prvim albumom 'Između nas' (1999.) osvojili srca publike, osobito oduševivši svojim nastupima uživo, odlučili su se na novi izazov u klupskom okruženju Tvornice, gdje su prije tri godine obilježili vrhunac svoje dotadašnje karijere rasprodanim koncertom.

Dvodnevno druženje s dva potpuno različita programa u Tvornici kulture za nas je novi izazov, nova igra, nova ekspedicija na kojoj planiramo proslaviti 18. rođendan Vatre, uživajući u društvu naše vjerne publike, poručio je frontmen Ivan Dečak.

Posebnost je nastupa u Tvornici u tome što će jedan od njih, onaj u petak 19. svibnja, biti posve akustičan, uz glazbene goste i bend pojačan gudačima, perkusijama, brass sekcijom, a na njemu će Vatra uživo predstaviti novi akustični album 'Akustik u Lisinskom'. Album je snimljen na prošlogodišnjem koncertu u Lisinskom gdje je bend publici predstavio niz svojih hitova u potpuno novim aranžmanima, poput aktualnog singla 'Gorim (akustik)', koji je već našao mjesto među deset najemitiranijih pjesama na HR Top40 listi. Album izlazi na dan prvog koncerta u petak 19. svibnja, gdje će se moći i kupiti, a kao svojevrsna najava za koncert, već je u petak 12. svibnja izašao premijerno na Deezeru.

Drugi dan, 20. svibnja, rezerviran je za Vatru 'na struju'! Očekuje nas žestoki rock koncert na kojem će bend uz svoje poznate uspješnice po prvi puta uživo izvesti i neke od pjesama koje upravo sprema za budući studijski album, stoji u najavi.

Rock skupina Vatra poznata je kao jedan od najzanimljivijih domaćih koncertnih izvođača, s dosad objavljenih osam albuma s nizom singlova uvrštenih u ljestvice najslušanijih i najemitiranijih na nacionalnim i regionalnim Top listama.