Festival čipke ove godine na drugačiji način

Od masovnosti nema velike koristi, želimo kvalitetne izlagače, ističu u paškom Društvu čipkarica Frane Budak u kojem se intenzivno radi na pripremi 8. Međunarodnog festivala čipke koji će se u Pagu održati od 22. do 25. lipnja, uz jednu novinu.

Od masovnosti nema velike koristi ako dovodite uvijek iste ljude. Dovodimo uvijek druge ljude bez obzira što je ista čipka, imate drugog izlagača pa se vidi uvijek nešto novo, rekla je predsjednica udruge Neda Oros. Ove godine prvi put imamo zemlju partnera - Sloveniju, dali smo im prostor gdje će imati gastro-ponudu i ostalo u okviru Festivala, otkrila je.

Sudionici dolaze iz Japana, Nizozemske, Engleske, Češke, Rusije, Francuske,  Italije, a Švicarska je još upitna, navodi Oros. Tvrdi da je Festival prepoznat u Europi. Dolaze nam dizajneri, prepoznatljivi u Europi. Cilj nam nije napuniti dvoranu s masom izlagača nego da se osjeti štih starine , ali i spoj s modernim. Mislim da smo na ispravnom putu jer smo na gostovanju u centru čipkarstva u Italjii vidjeli da su i oni počeli raditi to što radimo i mi, rekla je za program Radio Zadra Neda Oros.

Festival organiziraju Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica Frane Budak.