8. memorijal Darka Paurića

U znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, svake se godine u svibnju, organizira Memorijal Darka Paurića na kojemu nastupaju najistaknutija imena s hrvatske tamburaške scene.

Darkov Radio Osijek i ove godine podsjeća kako mu nedostaje vrhunski poznavatelj tamburaške glazbe i čovjek koji je godinama vrijedno radio na promociji naše tradicije, ali i popularnih tamburaških pjesama i izvođača. Osmo izdanje Memorijala Darka Paurića bit će održano u srijedu, 24. svibnja 2017. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Početak je u 20 sati.

Ove su godine na koncert pozvani tamburaški sastavi Allegro, Žeteoci, Zlatno klasje, Kristali, Kas Slavonske lole, a kao solistice nastupit će Marija Pavković Snaša i Vlatka Kopić Tena. U programu sudjeluje i muška pjevačka skupina Paori iz Tordinaca čime će se podsjetiti kako je Darko Paurić u svojim glazbenim emisijama često znao ugostiti i kulturnoumjetnička društva iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska o memorijalu, ali i suradnji i radu s Darkom govorili su novinar i urednik Davor Lončarić te Stjepan Jeršek Štef.