'Stavi pravu stvar' CD Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a

Stavi pravu stvar naziv je novoga albuma nastalog u suradnji Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella. Naziv je to poznatog hita grupe Aerodrom, ali i aluzija na koncept albuma: stvar odnosno pjesma koja se može obraditi na razne načine i u raznim žanrovima, i ostati prava.
Album je snimljen u klasičnoj swing maniri: u takvo su ruho niz domaćih hitova, starijih i novijih, odjenuli naši iskusni aranžeri: Zvjezdan Ružić, Miron Hauser, Joe Kaplowitz i Andreas Marinello. Klasični, tzv. retro-zvuk podarili su hitovima Bijelog Dugmeta, Parnog valjka, Aerodroma, Nene Belana, Majki, Tonija Cetinskog, Urbana…Album je sniman u Studiju Bajsić Hrvatske radiotelevizije. Ton-majstor je Emir Altić, asistent ton-majstora Alen Križančić, a glazbeni producent Igor Geržina. Jazz orkestar HRT-a sudjelovao je u sastavu: Miro Kadoić, Mihael Gyorek, Mario Bočić, Arsen Ereš i Damir Horvat (saksofoni, flaute i klarineti); Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Robert Mikuljan i Branko Sterpin (trube); Marin Ferketin, Zvonko Košak, Luka Žužić i Miron Hauser (tromboni); Joe Kaplowitz (klavir i klavijature); Saša Borovec (kontrabas i bas gitara); Elvis Penava (gitara); Marko Lazarić (bubanj); Hrvoje Rupčić (udaraljke). 'Meni je uvijek bio san snimiti album s big bandom i napokon mi se to ostvarilo. Jako mi je drago da je to baš sada. Jer meni je ova godina službeno 10 godina karijere', rekao je Marko Tolja. Najavio je promocijsku turneju koja će početi u lipnju i završiti 'retro partyjem' u Zagrebu.


Na albumu je 11 pjesama.  Riječ je o poznatim domaćim skladbama  -  'Teške boje' , 'Blago onom tko te ima' , 'Bitanga i princeza', 'Ja volim samo sebe', 'Stavi pravu stvar na pravo mjesto'. Sve su pjesme, zahvaljujući Jazz orkestru HRT-a, u novom, swing aranžmanu. Za novi  zvuk  pjesme 'TTeške boje' pobrinuo se Joseph Kaplowitz, za 'Stavi pravu stvar na pravo mjesto' Miron Hauser,  za 'Ugasi me' šef dirigent Jazz orkestra Andreas Marinello.