Uspjesi varaždinskih školaraca

Varaždinski školarci među najboljima su u zemlji kada je riječ o natjecanjima. Državne prvake imaju i na srednjoškolskim i osnovnoškolskim natjecanjima. No, posebno lijepa priča dolazi iz varaždinske VI. osnovne škole - učenici su sudjelovali na čak jedanaest državnih natjecanja. Imaju i dvije državne prvakinje. 

Eksperimenitaranja u školskom laboratoriju itekako su se isplatila. Ova varaždinska škola dobila je državnu prvakinju iz kemije. Učenici su briljirali i u matematici. Uspjesima ovdje nije kraj. Pa je VI. osnovna škola vjerojatno jedna od rijetkih čiji su učenici ove godine otišli na čak jedanaest državnih natjecanja - od učeničkog zadrugarstva do stranih jezika.

Potvrda je to i dugogodišnjeg rada mentora. Kako privući pozornost učenika, dobro znaju. 'Moram reći da je nastava kemije i biologije na našoj školi orijentirana na eksperimente. Radi se eksperimentalno, radi se istraživački.', kaže profesorica Mihaela Vrbnjak Grđan. Uspjehe zahvaljuju i svojevrsnoj maloj kurikularnoj reformi koju su proveli. Od ove školske godine uveli su nove aktivnosti, poput malih znanstvenika, uz koje djeca lakše uče, ali i zavole znanost.