Počinje najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj

Ljubitelj ste kulina i Baranje? Najveća manifestacija kulina u Hrvatskoj počinje danas i trajat će do nedjelje. U srcu Baranje u Jagodnjaku moći ćete uživati u mnoštvu različitih domaćih kulena.

Posjetitelji mogu uživati u mnoštvu različitih domaćih kulena, te kulturnom i zabavnom programu koje priprema Općina Jagodnjak. Nakon svečanog otvorenja Kulinijade slijedi defile konja i konjskih zaprega ulicama Jagodnjaka te smotra folklornih društava i zabavni program.

Manifestacija svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, ali i natjecatelja pa je tako  prošle godine njih 125 predalo svoje uzorke kulina na ocjenjivanje pri čemu se vrednuju: boja, okus, miris, kakvoća i drugo. Cilj Kulinijade je promocija i predstavljanje kulina kao izvornog i autohtonog slavonsko-baranjskog proizvoda te poticanje proizvodnje ovog tradicionalnog gastro specijaliteta.  

Na Kulinijadi ćete moći  konzumirati i druge domaće proizvode po čemu je Baranja poznata kao što su: sirevi, mljevena paprika, med, suhomesnati proizvodi i drugo, a pića će biti isključivo od malih lokalnih proizvođača kao što su: domaća vina, craft pivo te prirodne sokovi čime festival potiče širu uporabu domaćih proizvoda. Od ove godine sve aktivnosti vezene uz Kulinijadu možete pratiti putem službene facebook stranice manifestacije Kulinijada.