Premijerom predstave 'Lana tinejdžerica' obilježava se Međunarodni dan celijakije

U riječkoj Filodramatici premijerno će se izvesti predstava 'Lana tinejdžerica'. Nastala je prema istoimenm priručnku koji govori o oboljeloj djevojčici od celijakije i prati njezinu tinejđersku dob te život i odrastanje.
Predstavom se žele educirati javnost i posebno mlade o celijakiji. 'Kazalište i predstave su veliki medij u približavanju ove problematike djeci. Cilj nam je da se predstave izvodi po školama i malim kazalištima', rekla je Marina Milinović iz udruge oboljelih od celijakije RICO. 'Ja prije ove predstave nisam znala gotovo ništa o celijakiji. Za mene je ovo bila prilika da naučim nešto novo i da još više poštujem različitosti. Predstave je edukativna, ali ima i humorističnih dijelova', istaknula je redateljica predstave Nataša Tepša.

U predstavi glume studenti Studija gluma i mediji Akademije primjenjenih umjetnosti iz Rijeke, a u glavnima ulogama su Tena Torjanac i Martin Mrđen. Predstava je financirana od Zaklade Hrvatska za djecu, a poseban doprinos dali su plesači plesnog studija Sirijus. Premijera je u 13 sati.