Na dva kotača kroz središnju i istočnu Hrvatsku

Cikloturizam je sve popularniji oblik turizma - kako u svijetu tako i kod nas. U njegovu popularizaciju puno rada i truda ulažu i autori 'Biciklističkog vodiča za Središnju Hrvatsku, Baranju, Slavoniju i Zapadni Srijem'.

Strastveni obožavatelji biciklizma Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo napisali su knjigu koja će zainteresiranima diljem Hrvatske koristiti za upoznavanje ovih područja Hrvatske na dva kotača, pri čemu promiču zdrav način života i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Biciklističko-turistički vodič na 280 stranica donosi detaljne opise 40 biciklističkih ruta (25 ruta u Središnjoj Hrvatskoj i 15 ruta u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu) u čak 13 panonskih županija, pregledne karte s iscrtanim visinskim profilom, kratkim tehničkim opisom rute, jasno izraženim smjerom vožnje, mogućnostima skretanja s rute i piktogramima koji upućuju na najvažnije sadržaje u prostoru te donose zanimljive tekstove o usputnim turističkim atrakcijama i vrhunske fotografije prostora obuhvaćenih  pojedinom rutom, kao i korisne internetske stranice o znamenitostima i preporučljivom smještaju.

Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo, sudjeluju i izrađuju brojne projekte biciklističkih ruta na području Hrvatske, a od 2004. uređuju i internetski portal pedala.hr. Ističu kako ovaj vodič omogućuje upoznavanje s mogućnostima vožnje biciklom po označenim i neoznačenim te asfaltiranim i makadamskim rutama turističkih regija Središnje Hrvatske te Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Opisane rute različitih su duljina i stupnja težine, pa su prilagođene raznim skupinama biciklista – od obitelji s djecom, preko klasičnih rekreativaca do onih sklonijih zahtjevnijim terenima.