'Dnevnik fejkbuk idiota' na Sceni Gorica

Gradsko kazalište - Scena Gorica kao svoju najnoviju produkciju najavljuje predstavu 'Dnevnik fejkbuk idiota', provokativnu komičnu dramu o suživotu čovjeka i društvenih mreža, u režiji Anđela Jurkasa. Premijera je 27. svibnja.

Kako se ističe u najavi, 'Dnevnik fejkbuk idiota' je kazališni prvijenac redatelja, dramaturga i scenarista Anđela Jurkasa nastao kao adaptacija njegove knjige 'Dnevnik Facebook idiota', objavljene 2015. godine te downloadane u e-book formatu preko 37 tisuća puta. Priča je to o čovjeku koji dugi niz godina odbija koristiti društvene mreže jer naprosto ne vjeruje u njihovu potrebu niti korist, sve dok jednog dana napokon ne popusti nagovaranju brata i okoline te se upusti u otkrivanje Facebooka i ostalih društvenih mreža.

'Od trena logiranja njegov se život stubokom mijenja te kroz neko razdoblje gubi dodir sa stvarnošću, počinje mu se miješati online i offline život, više ne razlikuje što je stvarno, a što nije, što je fikcija ili laž, a što se zaista dogodilo. Priča gubljenja vlastitog identiteta vodi neočekivanom dvostrukom kraju s kopernikanskim obratom', stoji u najavi. Provokativnu i kontroverznu komičnu dramu o suživotu čovjeka i društvenih mreža, njegovom nesnalaženju i gubljenju vlastitog identiteta uslijed otuđenosti 'nosi' glumac Asim Ugljen.