Preminuo Chris Cornell, pjevač Soundgardena i Audioslavea

U 52 godini iznenada je preminuo američki pjevač Chris Cornell, koji se proslavio kao pjevač, gitarist i tekstopisac Soundgardena, a kasnije i grupe Audioslave, potvrdili su njegovi glasnogovornici.

Cornell je bio jedan od začetnika grungea u Seattleu devedesetih sa svojim bendom Soundgarden, poznatim po singlovima 'Black Hole Sun' i 'Spoonman', za koje je nagrađen i nagradom Grammy. Imao je raspon glasa od četiri oktave.

Nakon što se Soundgarden raspao 1997. godine Cornell je nastavio raditi glazbu i 2001. formirao Audioslave, na čijem je čelu bio s bivšim članovima benda "Rage Against the Machine" Tomom Morellom, Timom Commerfordom i Bradom Wilkom. Istovremeno je razvijao i uspješnu solo karijeru. Posljednji album "Higher Truth" objavio je 2015. godine, a prošle je godine u zagrebačkom Lisinskom održao sjajan koncert.U priopćenju za Associated Press, Brian Bumbery rekao je kako je Cornell umro u srijedu navečer, nekoliko sati nakon koncerta u Detroitu, a njegovu smrt nazvao je "iznenadnom i neočekivanom" dodavši kako je njegova obitelj u šoku. Također navodi da će obitelj surađivati s medicinskim istražiteljem kako bi utvrdili uzrok smrti, ali su zamolili i za privatnost, prenosi The Telegraph.