Veslanje na dasci u Poreču okupilo brojne natjecatelje

Veslanje na dasci, sve omiljeniji sport u Hrvatsku je privukao međunarodne zvijezde te discipline. 14-kilometarsku stazu od otoka Sv. Nikola pred Porečom do Lanterne prešli su za otprilike sat i pol.

Taj dvodnevni događaj izvrsna je reklama porečkom turizmu, jer ova elitna utrka istarski biser stavlja u sam vrh svjetske karte tog dinamičnog sporta.
Poreč u proljeće, kao i obično, plijeni ljepotom, a i more je već prilično toplo. Nije stoga čudo što gostiju već ima, a imaju što i vidjeti. I dok se jedni, sasvim razumljivo, natječu u razgledavanju spomenika kulture, drugi su već spremni za nešto posebno - nešto po čemu je Poreč već postao poznat. Četvrti je ovo put da se u gradu - ili točnije, u njegovu akvatoriju - održava najveće i najelitnije natjecanje u veslanju na dasci u Hrvatskoj, ali i široj regiji.

Veslanje na dasci nije 'mačji kašalj'. Iako mnogi za njega još nisu čuli, sve je omiljenije, jer se lako uči, a razvija sve mišićne skupine. Dovoljan razlog da se u Poreču, što u elitnoj, što u rekreativnim kategorijama, okupi više od 60 natjecatelja. Osim Hrvata, tu su Talijani, Slovenci, Austrijanci, Mađari i Španjolci. Uživale su i natjecateljice. Nije im bilo lako, ali oduševljenje Porečom, Hrvatskom i sjajnom stazom - neprocjenjiva su nadoknada za uloženi trud. Uzajamno bodrenje, druženje i uživanje u ljepotama hrvatskog Jadrana izvrsna su reklama za naš turizam. Primjerice, utrci su se pridružili i brojni amateri, ali i mlađi naraštaji, koji su dokazali da veslanje na dasci nije bauk te da je SUPer Surfers Challenge doista otvoren za svakoga. Uz najveće zvijezde i potpune amatere, gledatelji su mogli uživati i u utrci osmeraca na divovskim daskama, a da sve bude još zanimljivije - osmišljena je posebna disciplina - joga na dasci. Nije čudo što neke i nešto lošiji rezultat od očekivanog nije pokolebao u nakani da nas posjete opet.