8. Međunarodni Blues Festival od 23. do 25. svibnja

Osmo izdanje ovogodišnjeg 'Zagreb International Blues Festivala' (Međunarodni Blues Festival) donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača.

Već tradicionalno, održat će se i 'koncert u gostima', ove godine u pulskom klubu Rock Caffe. Specijalna poslastica Festivala je čovjek koji je učio svirati Jimija Hendrixa, koji je svirao s Williem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom, hodajuća blues legenda - Guitar Shorty. Guitar Shorty će u Hrvatskoj održati dva nastupa - u petak, 26. svibnja u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Domaće blues snage nastupaju u iznimno jakom sastavu; u utorak, 23. svibnja u Hard Placeu, festival otvaraju BE HA VE, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover. Ta uvodna večer '8th ZIBF-a' prigodno je nazvana 'Play a blues for me - Tribute to Buha', a tradicionalno je posvećena nikad prežaljenom Draženu Buhinu - Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala. U srijedu, 24. svibnja u zagrebačkom klubu Mojo nastupit će Tomislav Goluban Trio, aktualni pobjednik 'Croatian Blues Challengea' u obje kategorije i naš ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem svjetskom blues natjecanju – 'International Blues Challengeu' u Memphisu. 25. svibanj je rezerviran za eksplozivnog vinkovačkog blueserea Igora Djekea i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, koji će svirati u Rockmarku. Petak nam donosi jedan novitet - prvi put u povijesti ZIBF-a održat će se radijski nastup uživo. Na Radio Studentu, u emisiji 3600 sekundi, s početkom u 20 sati čast nastaupit će sastav Mićo i Mačke.