'Reli po galerijama' u Zagrebu i Rijeci

Četvrto izdanje 'Relija po galerijama', kulturne manifestacije koja okuplja i mapira galerije kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost, održat će se u tridesetak zagrebačkih i riječkih galerija.

Programom, koji traje od 17 do 22 sata, nastoji se skrenuti pozornost javnosti na brojne gradske galerije i zanimljive izložbe koje se u njima održavaju. Za one koji u tom vremenskom razdoblju obiđu najviše galerija pripremljena je i nagrada - Povelja za poseban doprinos u kulturi, koju će dobiti posjetitelji koji uspiju obići sve galerije koje sudjeluju u projektu.

U svakoj od galerija sakupljaju se naljepnice i posjet se obilježava na mapi s kojom se, kada je popunjena preuzimaju Povelje na završnim lokacijama - u Zagrebu je to novootvorena galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37, a u Rijeci Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8. Zagrepčani će moći obići sedamnaest galerija. Riječki 'Reli' održat će se u devet galerija. Ulaz u sve galerije je besplatan. Popis svih galerija pronađite na facebook stranici manifestacije.