Koncert Grafičkog glazbenog društva 'Sloga'

Grafičko glazbeno društvo "Sloga", jedno je od najstarijih glazbenih društava u Hrvatskoj, osnovano je čak 1866. godine, a za njihov pjevački zbor skladao je i Ivan pl. Zajc; operetu!

Danas u Glazbenom zavodu svečanim koncertom slave 70. godina Harmonikaškog orkestra i desetu godišnjicu Mandolinskog komornog ansambla.

Svirači: Stjepan Botički, Renato Pačelat, Igor Topalović, Zlatko Obrol, Josip Orešković, Srećko Kunić, Damir Kukavica, Željko Trbušić (vrlo mala vjerojatnost da će moći doći, ali za svaki slučaj), Darko Nemec, Savo Pejčinović, Adriana Pejčinović.Svi su oni zaljubljenici u glazbu, kulturu i tradiciju, i svojim primjerom pokazuju da se i u današnje vrijeme globalizacije, informatizacije, ubrzanog života i neprekidnog opterećenja egzistencijalnim pitanjima, može odvojiti vrijeme i posvetiti se druženju, stvaralaštvu i kulturi.Tim povodom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska' izveli su dvije skladbe, a više o Slogi rekli su Adriana Pejčinović, pročelnica Harmonikaškog orkestra i Josip Orešković, voditelj Mandolinskog komornog ansambla.