Upoznajte "djevojku od nula dolara"

Ivana Habazin iz Zlatara život u samostanu zamijenila je boksačkom karijerom. O njoj je snimljen i dokumentarac 'Djevojka od nula dolara' koji će se prikazati večeras na HRT1 u 20.05.

Ivana je svjetska prvakinja u kategoriji velter Međunarodne boksačke federacije. Ljubav prema boksu dogodila se preko televizijskog ekrana. Za sve je kriv popularni klasik Rocky. Diplomirala je teologiju na zagrebačkom Bogoslovnom fakultetu, a pune četiri godine provela je u samostanu uvjerena da će postati časna sestra. Nakon što se počela baviti boksom i ostvarila prvi veliki uspjeh, naišla je na nerazumijevanje sportskih organizacija u Hrvatskoj, no to je nije ponukalo da napusti ring. Ivanin put od trnja do zvijezda, njezina nevjerojatna volja i vječni optimizam prikazani su u tridesetominutnom dokumentarcu 'Djevojka od nula dolara' autora Damira Terešeka.

U filmu pratimo njezine uspone i padove, od pobjede za svjetsku titulu, do poraza i namjere da se povuče. Snagom volje Ivana se svaki puta vraća u ring jer ima žarku želju postati apsolutna svjetska šampionka.

Film je prikazan na ZagrebDoxu (2017.) u Regionalnoj konkurenciji te na filmskom festivalu u Puli (2017.).

Ivana je primjer kako uvijek treba težiti višim ciljevima, vjerovati i pokušavati učiniti nemoguće, bez obzira na ishod. Svaka borba je život, a život je borba, samo ga treba voljeti i uživati u njemu.