The Prodigy digao Umag na noge!

Sea Star festival u punom je zamahu, a Umag ovih dana pohode najveće svjetske zvijezde u sklopu velikog regionalnog EXIT Ljeta ljubavi, koje se održava u četiri zemlje regije u čast 50 obljetnice od izvornog društvenog fenomena iz 1967. godine. Kroz festivalska vrata u prekrasnom resortu Stella Maris već je prošlo prvih 25 000 fanova iz cijele Hrvatske i Europe, čime je Sea Star već od premijernog izdanja ušao u skupinu najznačajnijih europskih festivala.

A za takav pothvat specijalno je odabrana kolosalna engleska grupa The Prodigy koja je Sea Staru već u startu udahnula autentičnu energiju Exita, s nastupom koji su i sami članovi benda proglasili jednom od svojih najboljih na aktualnoj turneji!

Od same najave dolaska legendarnog trojca interes za njihov nastup nije jenjavao, a jedan od najvećih bendova svih vremena još jednom je dokazao svoj status apsolutnih zvijezda. Njihovu veličinu potvrdilo je i tisuće fanova koji su do posljednjeg mjesta napunili Addiko Tesla Stage. Bend je nerijetko spominjao da se nastupi na ovim prostorima uvijek pamte zbog izuzetnog duha ovdašnjih ljudi, a sinoćnjim je spektaklom u Umagu još snažnije potvrđena ova veza s našim, citiramo, "magičnim, voodoo ljudima"! Liam, Keith i Maxim praćeni bendom isporučili su redom sve nezaboravne hitove, kako one rane, tako i najsvježije: “Breathe”, “Firestarter”, “Nasty”, “Smack My Bitch Up”, "Omen" i druge, dok je apsolutna ludnica nastala tijekom izvođenja kultne numere "No Good" koji su izveli na bis!


Noć su obilježili i prvaci dubstepa Modestep, koji su po prvi put u regiju donijeli svoj čuveni nastup uživo. Furiozna kombinacija drum’n’bass i rocka raspametila je sve okupljene na glavnoj pozornici, a sa sigurnošću se može reći da uz Prodigy publika ima i nove miljenike! Dubioza kolektiv, regionalne zvjerke poznate u svjetskim okvirima, još jednom su pokazali da njihova neuništiva energija i opaka kombinacija ska, punk, reggae i angažiranih stihova, pripada najvećim festivalskim pozornicama. Svjetski poznati techno mag Umek zavladao je Nautilus Arenom i uveo u nezaboravno jutro drugog dana Sea Stara. Petak na umaškom festivalu obilježilo je i regionalno hip hop okupljanje uz Bad Copy, Kišu metaka, High5 i Kuku$ Klan, Krankšvester, dok su Aney F, Marina Karamarko i Marko Nastić pokazali zašto su prvaci elektronske glazbe.

Večeras u Umagu feštu nastavljaju Fatboy Slim i Paul Kalk4bbrenner. Pozornicu s njima dijelit će i DJ Spiller, vlasnik jednog od najvećih hitova našeg vremena, te zagrebački doajen Petar Dundov i rasplesani Nipplepeople. Nautilus Arenu očekuje furiozni program koji nose heroji iz regije Elemental, Brkovi, Jonathan, Pips, Chips & Videoclips i Filip Motovunski, dok su glavne zvijezde Arene momci iz velikog britanskog sastava Pendulum.