'Ostani u Hrvatskoj'

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu s partnerima treću godinu za redom organizira najveći studentski festival - SCool Fest. U Studentskom centru će se 2. i 3. lipnja održati veliki open air koncerti te after partiji na dva floora.

U petak 2. lipnja na open air stageu nastupaju YAMS i popularni splitski bend TBF. After party će na Black stageu začiniti Mrtvo hitovlje i doktori puknuća i neizostavni headlineri Scool festa Kuzma & Shaka Zulu, dok će na Blue stageu publiku zabavljati DJ Phil OK te Radio Aktiv.U subotu 3. lipnja će atmosferu u SC-u zapaliti Pravila igre te Crvena Jabuka. Za zabavu u nastavku večeri pobrinut će se DJ Dado i Tamburaški sastav 'Zlatni zvuci' na Black stageu te Jakša Jordes i DJ Dorx na Blue stageu.

Osim zabavnog dijela Scool Festa, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i CARNet-om organizira i manifestaciju 'Ostani u Hrvatskoj' koja se održava 30. i 31. svibnja 2017. godine unutar Studentskog centra u Savskoj 25. Na sajmu se predstavljaju male, velike i srednje tvrtke, a posjetitelji će moći od potencijalnih poslodavaca saznati kakvo je stanje na tržištu rada. Događanje je namijenjeno i maturantima koji će imati priliku saznati koje fakultete trebaju upisati i što se traži.

Osim tvrtki, sudjeluje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i niz organizacija koje se bave problematikom mladih kao što je Institut za stručno usavršavanje mladih, HAMAG BICRO i Razvojna agencija Zagreb. Kroz dvodnevni program svrha projekta je da, kroz radionice i predavanja, iskusni predavači prenesu na mlade znanja i vještine koje će im pomoći prilikom zapošljavanja tj. izlaska na tržište rada.