Kruna proslave Dana grada Zagreba

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, za Zagrepčane i njihove goste pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program. Svečani program proslave ove godine obogatit će dva koncerta, dvije izložbe te besplatni obilasci grada.

Ono što nas posebno veseli, za sam dan grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba će ponovno organizirati besplatne razglede grada za naše sugrađane, ali i za naše goste, istaknula je direktorica Turistička zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. Svi koji žele biti dio ove zagrebačke priče, moći će uskočiti u ZET-ove hop-on/hop-off autobuse, u turistički tramvaj ili vlakić te uživati u razgledavanju kulturne baštine hrvatske metropole.

Nakon vrhunskih koncerata klasike i tamburaša, te povratka lađara na Jarun tijekom vikenda, ma sam Dan grada, već tradicionalno, u Staroj gradskoj vijećnici, održat će se svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj će gradonačelnik uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama.Kao i svake godine, kruna proslave rođendana bit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, koja će krenuti iz katedrale te Bakačevom preko Trga bana Jelačića, uspinjući se Mesničkom do Trga sv. Marka te završiti kod Kamenitih vrata.