Plesni parovi folkoraši - natjecanje Drmeš, Da!

Natjecanje plesnih parova u izvođenju hrvatskih narodnih plesova pod nazivom Drmeš-da! održava se 2. lipnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka s početkom u 19.30 sati.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska o natjecanju plesnih parova folkloraša je govorio  Goran Knežević, koreograf, predavač na Hrvatskoj školi folklora i začetnik ideje o natjecanju u parovnom plesu za folkloraše. Tijekom deset dosadašnjih manifestacija sudjelovalo je 159 plesnih parova iz hrvatske i dijaspore. Svoje plesove izvodili su parovi koji će nastupiti na natjecanju u petak: Ljubica Marinčić i Karlo Tomašković, Linđo (okolica Dubrovnika), HKUD Željezničar, Ivana Biondić - Filip Matutinović, Mišnjača (Lika), KUD Croatia
Ema Inkret - Petar Deak, Polka (Hrv.zagorje), Ansambl Zabok

Manifestacija pod nazivom Drmeš-da! - predstavljanje hrvatskih narodnih plesova u izvođenju plesnih parova (originalna u svijetu) u Zagrebu. Tijekom proteklog vremena Ministarstvo kulture te Grad Zagreb i ostale nadležne institucije prepoznale su vrsnoću ove manifestacije, a stručni krugovi su izvrsnim kritikama i usmenim pohvalama opravdali njezinu etnokoreološku i društvenu vrijednost. U programima su do sada sudjelovali plesni parovi iz Hrvatske i gosti (izvan natjecateljske konkurencije) iz Slovenije i Vojvodine ukupno 112 plesnih parova koji su svojim vrhunskim izvedbama potvrdili da i u svijetu folklora postoji veliki interes za ovakvim predstavljanjem plesnog folklora.