Godišnja produkcija dramskog studija za srednjoškolce

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku poziva na premijernu izvedbu Dramskog studija za srednjoškolce. Njihova godišnja produkcija pod nazivom „LJUB…AV-AV“ održat će se 31. svibnja s početkom u 19.30 sati.

Voditeljica Areta Ćurković ove je sezone sa svojim polaznicima pripremila predstavu koja se bavi ljubavlju u mnogim oblicima.  Za režiju, izbor glazbe kostima i uređenje scene bila je zadužena Areta Ćurković, za umjetničko oslikavanje dijelova scenografije Domagoj Pintarić, Rea Čondrić, Mihael Čevizović, Ivana Vukićević i Areta Ćurković, dok oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek.

'Malo je o kojoj drugoj temi više pisano i rečeno kao o ljubavi. Ipak, svatko pod ljubavlju podrazumijeva nešto drugo. Ljubav je mnogima postala istrošena riječ, neki skeptici postali su čak „alergični“ na ovu riječ, a neki ju žele živjeti bez obzira koliko bili povrijeđeni, odbačeni, neshvaćeni...samo jednostavno žive ljubav kad je lijepo, ali i kad je teško. Ljubav je čežnja, ali se ne mora ispunjavati time da budemo bezuvjetno ljubljeni, nego da smo mi ljubav. Zvuči apstraktno, ali probajte, prepustite se. Mi često kroz glumu i dramski odgoj razgovaramo o ljubavi, njegujemo ju, pokušavamo ju prenijeti, podijeliti. Zapravo, toliko je jednostavna, a opet kompleksna. No, kako god ljubav me ispunjava i zato ju živim. Živimo ju i mi na dramskoj. Ove godine smo se podijelili jer nam je izuzetno teško napraviti predstavu s nas tridesetak na sceni.

No, kako god svi smo se s puno ljubavi bavili ljubavlju. Ima različitih vrsta ljubavi i različitih načina kako se opredjeljuje za ljubav kroz razne životne trenutke i događanja. Mi svaku ljubav poštujemo. Svakoj se radujemo. Svaku prihvaćamo. U prvom dijelu naše produkcije bavimo se više ljubavlju između nas samih, naših raznih karaktera i osjećaja, a dok se druga skupina posvetila ljubavi prema životinjama, konkretnije psima. Na to nas je potakla naša predsjednica Kazališnog vijeća i volonterka osječkog Azila Ivana Sudić te nas povezala sa Ivanom Crnojom, predsjednicom Udruge Pobjede od koje smo naučili o toj bezuvjetnoj ljubavi prema životinjama, psima. Zahvalni smo za ovaj proces jer nas potiče na razmišljanje kako i koliko možemo biti bolji, živjeti ljubav. Ja pokušavam biti ljubav, ja sam ljubav. A ti? Ako želiš, možeš biti!', rekla je Areta Ćurković.