Od malog šljivika stvorili pravo voćarsko carstvo

Sve do mirovine,  Đuro Kadić, bavio se ratarstvom. Kao ratarski tehnolog bio je pravi stručnjak za povrće, no završetak radnog vijeka označilo je njegovo sve veće zanimanje za voće! Prije 14 godina, podigao je šljivik i krenuo u proizvodnju.

No, niti sanjao nije dokud će ga to dovesti! U šljiviku je trenutačno pet sorti, a, kada rode,  sve su prave ljepotice. Čak i kada je u susjednim šljivicima godina loša, ovdje je posve suprotno. 'Tajna uspjeha je u poštivanju tehnoloških mjera i tretiranju insekticidima, fungicidima i u pravilnoj rezidbi', objašnjava. Đuro Kadić. U posao se uključila cijela obitelj Kadić - rade marljivo i predano i od toga i žive. Pogled na voćnjak s jabukama - fascinantan. Hektari i hektari uređenog prostora za koji se odmah vidi da ima sve što je potrebno - čak i mjernu stanicu. Tu je pak glavni zet -  Ivica.  Svog punca itekako sluša jer su njegovi savjeti zlata vrijedni. Pogotovo onaj da pažnju zahtijeva baš svaka voćka.
Možda se tu i krije tajna uspjeha, jer kvaliteta je ovog voćnjaka neupitna. Kao što je i trud golem. Da nisu uložili i trud, ali i mnogo novca, svega toga ne bi bilo. Stalno su i na izvoru informacija, jer moraju pratiti kako od voćke dobiti najviše. U dvorištu obiteljske kuće su i dvije hladnjače i sušionica, a tu je glavna supruga Kata koja  potvrđuje onu staru narodnu da iza svakog uspješnog muškarca stoji - žena! Dnevno radi i desetak sati. No, gospođa Kata se ne žali. Raditi voli i u radu uživa. Ovi vrijedni ljudi od malog su šljivika stvorili pravo voćarsko carstvo. Tome se vesele i poručuju kako će, prema svemu sudeći, i ova godina biti dobra i rodna!