U Hrvatskoj gostuje pobjednica američkog Masterchefa

Američka kuharica Christine Ha, pobjednica treće sezone američkog MasterChefa i autorica knjige recepata 'Recipes from My Home Kitchen' (Recepti iz moje kuhinje), gostuje u Hrvatskoj od 4. do 10. lipnja. Njezina posebnost nije samo u kulinarskim vještinama i znanju, već i činjenici, da je na putu do uspjeha nije spriječilo to što je slijepa.

Christine Ha je pobijedila u konkurenciji od 30 000 amaterskih kuhara. U Hrvatskoj boravi u organizaciji Američkog veleposlanstva. U sklopu mini gastro turneje danas u 12 sati održat će predavanje polaznicima Splitskog učilišta. U Zagrebu će 8. lipnja kuhati s članovima Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja i održati predavanje. Ovime se u prvi plan stavljaju osobe s invaliditetom, njihove sposobnosti i mogućnosti za obrazovanje i zapošljavanje.

U prvom dijelu programa, Christine će s članovima i djelatnicima Udruge UNUO, osobama s invaliditetom koje su educirani kuhari pod mentorstvom predsjednika Udruge Vedrana Habela, pripremiti pogačice prema vlastitom receptu. U drugom djelu programa, Christine će održati malo predavanje u kojem će govoriti o svojoj profesionalnoj karijeri uz poseban osvrt na prepreke i izazove s kojima se svakodnevno susreće kao slijepa osoba. Dok će dan kasnije gostovati u Sisku.