Na turneju po Makedoniji uz pomoć crowfunding kampanje

Da bi mogle održati koncerte u Makedoniji ove jeseni, Ezerki & 7/8 pokrenule su kampanju skupnog financiranja na crowdfunding platformi Indiegogo. Već u prvih nekoliko sati prvog dana kampanje prikupili su trećinu traženog iznosa, ali i dalje im je potrebna podrška kako bi došli do potrebnog iznosa za trošak turneje.

Etno skupina Ezerki djeluju s orkestrom Sedum Osmini u Zagrebu. Već više od 20 godina njeguju tradicionalnu makedonsku glazbu u osuvremenjenim aranžmanima i tako je čuvaju od zaborava. Ezerki ima 20-ak članica, svih godišta, porijekla, profesija i veličina, no svima im je zajedničko da vole makedonsku glazbu i ritam. Sve su one 'lude' za Makedonijom, što je ujedno i naslov dokumentarnog filma čiju premijeru pripremaju za jesen. Najdraži su im nastupi u Makedoniji, kolijevci glazbe koju njeguju. Za ovu jesen imaju poziv za nastupe u Skopju, Ohridu, Tetovu i Resenu. No imaju i problem, a to je nedostatak sredstava za pokrivanje putnih troškova. Upravo to je bio razlog da pokrenu kampanju skupnog financiranja ili crowdfunding na plaformi Indiegogo pod nazivom #LudiZaMakedonijom.


Iza njih su 4 studijska albuma i jedan koncertni 'Livingroom', 'Baknež'. 'Spektakl', 'Mustra' i 'Amfiteatar'. Održale su nekoliko velikih koncerata u dvorani Lisinski u Zagrebu, zatim u manjim kazališnim dvoranama ili festivalima diljem Hrvatske.