Novo zaštitno lice Klaićeve bolnice

Niz projekata i aktivnosti koje se svakodnevno provode s ciljem olakšavanja boravka djece u Klinici za dječje bolesti Zagreb ubuduće će predstavljati i nova maskota bolnice. 

Kao jedina hrvatska bolnica s Odjelom za podršku pacijentima, Klinika za dječje bolesti Zagreb svakodnevno radi na olakšavanju boravka djeci i njihovim roditeljima. Otkad je 2016. osnovan Odjel, u Klaićevoj je održano više od 100 kreativno-edukativnih radionica za djecu, u suradnji s deset udruga čiji članovi tijekom cijelog tjedna uljepšavaju djeci boravak u bolnici. Upravo kako bi predstavili brojne aktivnosti i novitete koje se u bolnici svakodnevno provode kroz akciju 'Dan osmijeha u Klaićevoj' danas će se predstaviti i novoizabrana maskota Klinike za dječje bolesti Zagreb - vunasti mamut.

Upravo je na ovom području početkom 20. stoljeća pronađena bedrena kost mamuta, koji postaje 'zaštitna surla' bolnice, a ime će mu moći odabrati sama djeca, putem web stranice bolnice. U prostoru bolnice, kao i na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju u Ilici 197, održat će se projekcija filma 'Anka Brazilijanka', režisera Dejana Aćimovića, kako bi i mališani u bolnici mogli uživati u ovom dječjem kino hitu. Nakon projekcije filma, djeca će se družiti s režiserom, glavnom junakinjom Ankom, odnosno glumicom Cvitom Viljac te Josipom Žurićem, koji u filmu glumi Malog Veda.

U bolničkom knjiškom vlakiću, kojim djelatnice Odjela za podršku pacijentima svakodnevno obilaze pacijente, može se pronaći više od 300 različitih naslova. Održat će se i predstavljanje slikovnice 'Kornjačica Rita', autora Gorana Čučkovića koji će bolnici donirati slikovnice nastale u sklopu projekta 'Zmaj Anđelko pomaže djeci'. Dok će u Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju, književnica Rosie Kugli predstaviti knjigu 'Nisam ti rekla' te 'Priču o pobjedi' o našem  proslavljenom plivaču Gordanu  Kožulju, koji će i osobno prisustvovati predstavljanju.