Veliki i mali za Opatiju

Koncert Veliki i mali za Opatiju održat će se večeras u 18 sati u centru Gervais. Ovo je dvanaesto izdanje manifestacije koje se održava u okviru šire akcije Grad Opatija – Grad prijatelj djece i u kojem sudjeluju sve odgojno – obrazovne ustanove ovog grada.
Tako će se uz organizatore, Glazbenu školu Mirković, u programu predstaviti Glazbena talijanska igraonica Girotondo, Dječji vrtić Opatija, Osnovna škola 'Rikard Katalinić Jeretov', Gimnazija Eugena Kumičića, Hotelijersko – turistička škola, Obrtnička škola, Ugostiteljska škola Opatija, Opatijske mažoretkinje te Društvo 'Naša djeca' Opatija, a kao gosti nastupit će Zbor škole 'Hagaskolan' iz Norkőppinga (Švedska).

Kao novina ovogodišnjeg VMO-a je likovni natječaj učenika temu 'Opatija', a radove će ocjenjivati akademski opatijski likovni umjetnici: Claudio Frank, Marina Banić i Vedran Ružić. Likovni umjetnici uručit će najuspješnijim učenicima nagrade (svoje radove) i priznanja. Društvo 'Naša djeca' Opatija, koje se bavi prikupljanjem dječjih igračaka iz svih europskih zemalja pod motom 'Igračkom do veselog dječjeg osmijeha', ovom će prigodom izložiti dječje igračke iz Švedske i Hrvatske.