Eminemov 'Stan' službeno ušao u Oxfordov rječnik kao izraz za opsesivnog obožavatelja

Naslovni junak pjesme poznatog američkog repera Eminema iz 2000. godine - 'Stan' uvršten je kao pojam u Oxfordov rječnik za 'pretjerano revnog ili opsesivnog obožavatelja određene slavne osobe', piše BBC na svojim internetskim stranicama.

Pjesma s albuma 'The Marshall Mathers LP', koju je reper izveo u suradnji s engleskom pjevačicom Dido, govori o opsesivnom obožavatelju koji mu šalje nebrojena pisma, a svako sljedeće je sve gnjevnije jer ne dobiva nikakav odgovor. Naposljetku se Stan s automobilom u kojem se nalazila njegova trudna djevojka u gepeku zaletio u rijeku i svi su poginuli, a Eminem shvati da je to bio njegov obožavatelj tek kada mu na kraju piše odgovor na sva pristigla pisma.U rječniku je riječ 'stan' definirana kao 'prerevan ili opsesivan obožavatelj neke slavne osobe', a može se koristiti i kao imenica i kao glagol, ovisno o kontekstu. Navedeni su i primjeri kako bi se ta riječ mogla upotrijebiti u rečenici.
U Oxfordov rječnik ranije su kao pojmovi uvršteni Beyoncein 'Bootylicious' kao izraz za seksualno atraktivnu ženu, Drakeov 'Yolo' kao izraz da se jednom živi, te Kanye Westov 'Cray' kao skraćenica i oznaka za ludo.