Sretan Vam dan mora

Svjetski je dan mora. Milijuni ljudi diljem svijeta na ovaj poseban dan nastoje upozoriti na njegovu važnost. Pod geslom 'Naša mora, naša budućnost', uz edukativne radionice na plaži, Svjetski dan mora obilježava se i u Zadru.

Obilježavanje Svjetskog dana mora u Zadru održava se s ciljem promocije važnosti i uloge mora među ljudima bez obzira žive li na moru ili udaljeni od njega. Naša budućnost zaista ovisi o moru, bilo da se radi o kisiku bez kojeg ne možemo živjeti, hrani iz mora ili vodi koju pijemo. Povodom obilježavanja Svjetskog dana mora 2017, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru u suradnji s udrugama Aurelia, Društvo istraživača mora 20000 milja, Eko Zadar i Eko Zrmanja te RK Sv. Roko, Gradskom knjižnicom Zadar i PP Telašćica održava niz aktivnosti na području Zadarske županije.

Svjetski dan mora koordinira The Ocean Project koji unaprjeđuje i potiče zaštitu mora u suradnji s mrežom partnera koji uključuju preko 2000 akvarija, zooloških vrtova, muzeja, udruženja mladih te ostalih obrazovnih organizacija i organizacija za zaštitu mora diljem svijeta. Preko 100 država bilo je uključeno u obilježavanje Svjetskog dana mora 2016.g.