Sajam proizvoda hrvatskog sela u Dubrovniku

Sajam proizvoda hrvatskog sela, inače najdugovječniji sajam u zemlji, u Dubrovniku je okupio dvadesetak izlagača. Nude se brojni proizvodi, od zanimljivih suvenira do slavonskih kobasica i ljekovitog bilja. Važno je jedino da su proizvodi domaći i, naravno, među najboljima u svojoj kategoriji.

Na sajmu se do nedjelje mogu kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvod (slavonski kulen, kulenova seka, slanina…), domaća vina, domaće rakije i likeri, maslinova ulja, ekološki proizvodi, sirevi, med, prerađevine od voća i povrća, rukotvorine i suveniri, svježe i suhe smokve te ostale domaće tradicijske delicije koje su direktno od proizvođača stigle na sajam u Dubrovnik.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela je najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je petnaest godina u više hrvatskih gradova i više inačica Sajma izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja. Proizvodi hrvatskog sela su pomogli većem broju malih i srednjih proizvođača tradicijskih proizvoda da izađu na tržište i pronađu svoje kupce. Danas su većina od njih uspješni tržni proizvođači.