KvartArt - prvi kvartovski festival u Zadru

Prvi kvartovski festival u Zadru nakon samo nekoliko dana nadmašio je sva očekivanja organizatora. KvartArt okupio je entuzijaste iz područja kulture, subkulture, arhitekte, ekologe, ured za EU fondove i volontere. Do 17 lipnja traju koncerti, radionice, projekcije i predstave, s ciljem promocije urbane kulture i oživljavanja javnog prostora zapuštene vojarne u centru grada.

Aktivnosti usmjerene prema mladima unutar KvartArta oplemenjene su gostovanjima brojnih edukatora, voditelja, umjetnika i aktivista. Njihova znanja i iskustva u susretu s mladima ispunit će cilj festivala - stvorit kreativnu atmosferu unutar koje će nastajati nove ideje, nova poznanstva, novi projekti, nova stvarnost.

Važan segment u pokretanju festivala je EU projekt Living Streets iz programa LIFE iz kojeg se festival financira, a koji ima za cilj promociju javnog prostora, te podizanje razine svijesti o promišljanju ulica kao rezidencijalnih zona namijenjenih prvenstveno stanovnicima, susjedima i obiteljima koje žive u tim ulicama, odnosno ponovnom skretanju pažnje na ulicu koja je dvorište, prostor za druženje, upoznavanje i razonodu.