Kamo izaći ovih dana? Preporuka Dubravka Jagatića

Preporuke klupske scene donosi  Dubravko Jagatić. Ponovo su u pitanju slatke muke jer je izbor takav da je teško odabrati na koji koncert ići ali Dubravko je odabrao one za koje misli da se ne bi trebali propustiti.

Petak 9. lipnja
Danas i sutra se u Poreču održava još jedno izdanje festivala Rise Up. Ove godine organizatori s se potrudili dovesti neke od najtraženijih plesnih izvođača današnjice koji će bez sumnje rasplesati posjetitelje uvale Peškera u Poreču. Tako danas nastupa velika svjetska zvijezda John Newman, kojega smo imali prilike gledati u Zagrebu prošle godine, Icona Pop, Roger Sanchez i sve popularniji hrvatski bend Vindon Havin dok sutra u Poreču svoj show pripremaju Redfoo Party Crew, Faithless DJ set, Rudimental DJ Set te Stereo MC's koji se potom sele u Šibenik gdje će nastupiti na tvrđavi svetog Mihovila u nedjelju navečer.

Prije dva dana započeo je i 18. Pannonian Challenge koji traje do nedjelje 11. Lipnja a ove godine će u Osijeku tim povodom nastupiti S.A.R.S., Let3, ABOP, Frenkie, Sassja, te DJ-i:  Yash, Pips, Phat Phillie, Bizzo Bodega itd. no ja bi rado skrenuo na promociju jednog odličnog domaćeg albuma pod nazivom 'Soundproof'.

Jedan od naših najboljih dub bendova Bamwise su napokon objavili svoj debi album 'Soundproof' kojega su prvo promovirali serijom koncerata po Europi da bi zagrebačku promociju najavili tek za večeras u Pogonu Jedinstvo. Dakle riječ je o peteročlanom kolektivu koji već godinama stvara dub glazbu uz atraktivan VJ-ing a kojima će se večeras u Pogonu Jedinstvo pridružiti glazbeni istomišljenici: Dubolik, Funk Guru i Egoless koji nakon što je održao proteklih godinu dana kojih stotinjak nastupa širom svijeta napokon nastupa i u Zagrebu pa stoga iskreno preporučam ovaj koncert. Što zbog toga što se pruža odlična prilika upoznati se sa dub glazbom kroz nastupe najboljih domaćih izvođača i autora dub glazbe, što zbog samog benda Bamwise ali i zbog Egolessa koji je proteklih godinu i više dana stekao status globalne dub zvijezde. Afterparty je u Močvari!

Subota 10. lipnja
Sutra navečer na Gradskom stadionu Mladost u Čakovcu nastupa Đorđe Balašević a na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu nastupaju Pankrti. Dakle ovogodišnje Ljeto u MSU započinje jedan od najvažnijih punk bendova sa ovih prostora koji ove godine slave čak 40 godina karijere. Dakako, Pankrte kao i na početku predvodi Petar Lovšin. Ovogodišnje ljeto u MSU nudi odličan koncertni program pa će tako nakon Pankrta nastupiti Jonathan, potom Kandžija i Gole žene, Rambo Amadeus, Detour te gosti iznenađenja kojega organizatori kriju do samog kraja.

Utorak 13. lipnja
Dream pop je posljednjih par godina postao pa gotovo dominantan glazbeni trend među tinejdžerima. Kako u svijet tako i kod nas što objašnjava da je koncert američke grupe Cigarettes After Sex gotovo rasprodan iako još nemaju objavljen ni debi album ali su svojim pjesmama za plakanje, tugu, čemer i jad osvojili publiku te na YouTubu prebrojili više desetaka milijuna slušanja pjesama koje će se tek pojaviti na nekom nosaču zvuka. Na sceni su još od 2008. godine no ovu će 2017. godinu sigurno pamtiti jer će objaviti prvi album mada su svojom reputacijom i pjesmama već dobili pozive na neke od najvećih svjetskih festivala. U svakom slučaju, tko želi vidjeti što vole današnji tinejdžeri koji su u depri, neka odu na koncert grupe Cigarettes Afters Sex ako uspiju dočepati se koje ulaznice. 

Srijeda 14. lipnja
U srijedu navečer u Vintage Industrial baru prava poslastica za obožavatelje stoner rocka. U goste dolazi Yawning Man - kalifornijska desert rock grupa koja je izvršila ogroman utjecaj na kompletnu stoner rock scenu posljednjih desetak godina. Uz njih nastupa i jedan od najuspješnijih hrvatskih stoner bendova Stonebride kojima će ovo ujedno biti i jedini ovogodišnji nastup u Zagrebu s obzirom da više sviraju izvan Hrvatske nego u Hrvatskoj. No osim svirke ova dva odlična benda istu će večer biti prikazan dokumentarni film 'Lo Sound Desert' koji govori o cijelom tom stoner/desert rock  pokretu od 80-tih do danas i u kojemu se kao sugovornici pojavljuju neki od najvažnijih izvođača tog pokreta kao što su Josh Homme, Brent Bjork, Alfredo Hernandez te grupe Kyuss, Queens Of The Stone Age, Yawning Man, Mondo Generator itd. Večer koju svaki ozbiljan poštovatelj i obožavatelj stoner rocka ne bi smio propustiti.