Nakit od povijesnih materijala

Bjelovarčanka Darija Grbaš zaljubljenica je u izradu nakita i to od materijala koji su čovjeku oduvijek poznati. Po zanimanju je radiološka tehničarka a izrada nakita je, kako kaže, njezin hobi, ispušni ventil, odmor za dušu i tijelo.

Inspiraciju nalazi svuda oko sebe. Iako je njezin nakit vrlo moderan, materijali s kojima radi dio su povijesti - koža, vulkanski kamen, novčići od starog srebra...  Stvara nakit koji nikako neće proći nezapaženo. Volim glomazne komade i prstenje i naušnice i ogrlice. Zimi u hladnim danima više volim kombinacije metala i tamnih, zagastitih boja umjetne kože, dok preko ljeta više volim boho i etno stil. Volim kombinirati različite strukture i boje, ističe Darija.

Izrada nakita za Dariju je još uvijek samo hobi kojem se prepušta nakon što odradi posao radiološke tehničarke u bolnici. No kao i mnogi i ona ima želju da njezin umjetnički duh prevlada i da joj posao jednoga dana bude upravo ovo što je odmara. Ako joj se posreći možda krene u suradnju s domaćim i stranim dizajnerima i stvori carstvo nakita baš kao iz povijesnih priča, ali s daškom modernog vremena