Vukovarski osnovnoškolci oduševljeni projektom e-škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža Carnet pokrenula je projekt e-škole. Spomenuti projekt je pokrenut 2015.godine s ciljem uspostave sustava digitalno razvijenih škola kroz primjenu i vrednovanje informacijsko komunikacijske tehnologije u školama.

Iako je projekt e-škole još uvijek pilot projekt kojeg provodi deset posto škola diljem naše zemlje, činjenica je da je polučio izvrsne rezultate kod učenika. Tome su posebno svjedočili učenici osnovne škole Dragutin Tadijanović iz Vukovara koji su u Carnetovom centru održali predavanje o tome kako oni provode spomenuti projekt.

Nastojimo školu učiniti mjestom sretnog i zadovoljnog življenja te zadovoljnog i sretnog učenja te na taj način nekako olakšati našim učenicima ono što svi uvijek zovu muka škole, istaknula je ravnateljica te škole Lidija Miletić. Dodala je kako je potrebno omogućiti učenicima da vide stvari na drukčiji način, a samim time pokazati im zašto je ono što uče važno za njihov život.

Provedba projekta e-škole doprinijet će podizanju razine digitalne zrelosti osnovnih i srednjih škola, objasnila je pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju u Karnetu Branka Vuk.

Uspostava sustava razvoja digitalnih škola provodi se od 2015.te godine u sto pedeset jednoj školi, a cilj je uključiti barem šezdeset posto obrazovnih ustanova u ovaj sustav.