Odličan nastup Stereo MC's na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Stereo MC's, svjetski poznata hip-hop plesna atrakcija sinoć je zapalila Šibenik. Tvrđava svetog Mihovila opet se pokazala odličnom ljetnom pozornicom.

Ta svjetska plesna atrakcija svoj je put započela u drugoj polovici 80-tih godina prošlog stoljeća iz britanskog podzemlja acid house scene te je zahvaljujući svojem originalnom zvuku temeljenom na miksu različitih žanrova elektronske glazbe vrlo brzo stekla velik broj fanova.

Stereo MC's danas mnogi smatraju pionirima britanske dance scene i prvim britanskim hip-hop bandom koji se uspio probiti u vrhove američkih top ljestvica. To su napravili albumom 'Elevate My Mind' nakon kojeg je uslijedila suradnja s Jungle Brothers te omogućila sljedećem albumu 'Supernatural' da dodatno afirmira grupu na globalnoj razini.

Njihovi hitovi vladali su eterom u 90-ima, a pjesma i album 'Connected' postali su svojevrsni evergreen i zaštitni znak grupe.     

Stereo MC's remixali su za mnoge poznate izvođače poput grupe U2, PM Dawn, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Monie Love, Queen Latifah i Madonnu. Usprkos slavi i brojnim turnejama, bend je uzeo sedmogodišnju pauzu.