Europski projekt učenika zagrebačke OŠ Jabukovac

Učenici Osnovne škole Jabukovac iz Zagreba sudjelovali su u europskom Erasmus projektu u kojem su ugostili svoje vršnjake sa Sicilije i potom im uzvratili posjet.

Radi se o projektu financiranom od Agencije za mobilnost i Europske programe. OŠ Jabukovac dobila je 27.500 eura za njegovu realizaciju. 18 ucenika i 4 profesora sa Sicilije, iz Sirakuze (Liceo scientifico e delle scienze umane O.M.Corbino) posjetila je njihovu školu i oni su im bili domaćini tjedan dana radeći na projektnim zadacima. Potom je njihovih 19 ucenika i 4 profesora išlo u posjet Sirakuzi, gdje su nastavili odrađivati projektne aktivnosti te kulturnu i društvenu razmjenu iskustava.

Cilj projekta je prezentirati ideje i moderne načine poučavanja i učenja kao što je izrada QR kodova vezanih za promatranje flore i faune okoliša škole, napraviti poučnu stazu promatranja biljaka i ptica…Napravili su i eko kalendar, prezentirali kulturnu baštinu i kulinarstvo. Učenici u međusobnoj suradnji sve sami osmislili, a učitelji-voditelji su bili samo podrška. O projektu i njegovoj realizaciji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su ravnateljica škole Romana Šimunić Cvrtila, profesorica glazbene kulture Jasna Marendić Bajs i učenici Lucija LovrasLovro Tomašković.