Riječko Ljetno Art-kino počinje premijerom dokumentarnog filma 'Pijane ulice'

Program riječkog Ljetnog Art-kina počinje večeras u 21 sat premijerom dokumentarnog filma Marina Lukanovića 'Pijana ulica', a do 30. srpnja u 'Kinu pod zvijezdama' bit će održana 43 filmska programa.

Film o Jedrarskoj ulici, koja je lokalno poznatija kao Pijana ulica, novi je film redatelja Marina Lukanovića nastao u Filmaktivovoj produkciji. U njemu je mala, neugledna i jedva vidljiva uličica u samom središtu Rijeke, koju brojni smatraju prolazom, a ne ulicom, poprište gradskih događanja, mjesto gdje se miješaju odvjetnici i ribari,  kulturnjaci i nogometaši u penziji, stari Fiumani i novopridošli Riječani, alkoholičari i mala djeca. U toj ulici je živo, sve pršti od smijeha, glazbe, svađe, trgovanja, pjesme, od ranog jutra do kasne večeri, u njoj je srž mediteranskog duha Rijeke, žive energije, jakih emocija, velikih kontrasta sabijenih u uskom prostoru.

U programu se očekuju i gostovanja Animafesta, Pula Film Festivala, Motovun Film Festivala te Festivala mediteranskog filma Split, a najavljene su i reprize ovogodišnjih filmskih uspješnica te brojni novi filmski naslovi. Program Ljetnog Art-kina održava u dvorištu Samostana Gospe Lurdske, a u slučaju lošeg vremena u velikoj dvorani Art-kina.