Zlata vrijede vrijedni Lučići

Obitelji Lučić iz Beravaca najvažnija je, kažu, sloga. Svatko ima svoj dio odgovornosti i tako uspijevaju biti uzorno, zlata vrijedno gospodarstvo. Bave se uzgojem svinja, rade i na zemlji.
'Imamo 50-tak krmača. Godišnje utovimo 750-800 komada bravaca. Obrađujemo oko  85 hektara zemlje. Jedino pšenicu prodajemo, dok sve ostalo – soju, ječam i kukuruz uzgajamo za svoje potrebe', objašnjava Josip. Supruga Vesna u Beravce je došla iz Štitara. Kažu Lučići u šali, snaha je unijela promjene. No istina je da se i ona prihvatila posla kao svi u obitelji. OPG obitelji Lučić davno je osnovan. Nasljednik gospodarstva - Josip mnogo ulaže u proizvodnju, mehanizaciju. Nisu se previše zaduživali.

Život na selu nije lak. Uz proizvodnju kojom se bave Lučićima malo vremena ostaje za odmor. Ova uzorna obitelj živi od rada na zemlji i zasad ne razmišlja o odlasku u druge zemlje. Josip i Vesna se nadaju kako će i njihova djeca nastaviti obiteljski posao. Ili barem jedno od njih. Zlata vrijede vrijedni Lučići. Zlata vrijedi i njihovo razmišljanje kada se masovno odlazi iz Slavonije. Katkad ne samo trbuhom za kruhom nego iz običnog pomodarstva. Lučići stvaraju, imaju i ostaju.