U Crikvenici 12. Europsko prvenstvo mažoretkinja

Umijeće baratanja štapom, skladni plesni pokreti, pozitivna energija, šareni kostimi i osmijesi što im ne silaze s lica. Tako bi se najkraće moglo opisati događanje čiji će domaćin biti Crikvenica. Riječ je o XII. Europskome prvenstvu mažoretkinja, koje se održava od 15. do 18. lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani.

Sudjeluje ukupno 40 timova iz 6 zemalja, a to su Hrvatska, Češka, Slovačka, Poljska, Bjelorusija i Bugarska. Očekuje se ukupno oko 750 mažoretkinja u svim trima dobnim razredima: kadetkinje, juniorke i seniorke, a natjecat će se u kategorijama solo, solo s 2 štapovima, duo-trio, mini i velike formacije te defile, s rekvizitima: štap, pom-pon, zastave, baton flag, mix i show kategorija.
Svečano otvaranje bilo je danas u 9 sati i 30 minuta, nakon čega se doržava natjecanje sve do 20 sati i proglašenje pobjednika za taj dan. U petak, subotu i nedjelju će se tijekom čitavoga dana održavati natjecanja, uz prigodno predstavljanje svih zemalja sudionica.

Posebno će veselo biti u centru Crikvenice u subotu, 17. lipnja, kada će se, s početkom u 20 h, održati veliki defile mažoretkinja kroz grad, a predvodit će ga crikveničke mažoretkinje. Mažoretkinje kreću od centra, kreću prema gradskoj knjižnici u Crikvenici, potom uz more dolaze do Trga Stjepana Radića, gdje će održati nastup. Europsko će prvenstvo završiti podjelom priznanja u kasnim poslijepodnevnim satima.

T