Poznati hrvatski sportaši ambasadori Europskog tjedna sporta

Kako bi se popularizirao sport među mladima, od 23. do 30. rujna na zagrebačkom Jarunu održat će se Europski tjedan sporta. No već su krenule brojne aktivnosti vezane uz taj događaj.

Europski tjedan sporta organizira Središnji državni ured za šport. Tjedan će se, uz moto #BeActive, održavati u rujnu. Projekt uključuje i čitav niz aktivnosti koje su se krenule provoditi i koje će se odvijati do samoga Europskog tjedna sporta u rujnu. Tako su naprimjer krajem svibnja učenicima OŠ Matije Gupca u Zagrebu sat tjelesne i zdravstvene kulture održali hrvatski olimpijac, dvostruki svjetski i europski prvak u veslanju Damir Martin i njegov kondicijski trener Pero Kuterovac, nedavno su Antonija Sandrić (Mišura) i Dario Šarić posjetili OŠ Vidici u Šibeniku, a u planu su i druge slične aktivnosti u nadolazećim danima.

Ovu inicijativu je pokrenula Europska komisija kao odgovor na loše statistike o tjelesnoj aktivnosti građana Europske unije, u kojima su Hrvati pri dnu ljestvice. Cilj je projekta podići svijest o važnosti sporta, skrenuti pozornost na pozitivan učinak kojeg ima na zdravlje i socijalnu uključenost svakog pojedinca te potaknuti što veći broj njih da unaprijedi svoje navike kretanja. Europski tjedan sporta podržavaju ambasadori košarkašica Antonija Sandrić, stolnotenisačica Sandra Paović, rukometašica Maida Arslanagić, veslač Damir Martin i košarkaš Dario Šarić.