Dani Slavonije u Crikvenici

U centru Crikvenice od 21. do 24. lipnja održat će se Dani Slavonije. Sve posjetitelje očekuje sajam s raznovrsnom i bogatom ponudom izvornih slavonskih proizvoda i delicija, poput domaćeg sira, suhomesnatih proizvoda, meda, tradicionalnih slavonskih kolača, voćnih rakija, vina i raznih likera.

Veliko će zanimanje i ove godine zasigurno izazvati i tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šlinga i zlatovez te slavonske etno kreacije i tipični suveniri, poput svjetski poznatih licitarskih srca. Sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.

Bogata i vrijedna slavonska tradicija bit će predstavljena i kroz gastronomiju pa će se pripremati neka od tipičnih slavonskih jela, poput ukusnog slavonskog čobanca i graha s kobasicom. Sekcija KUD-a 'Branimir' iz Bošnjaka, 'Bošnjačke snaše', pripremat će pomalo zaboravljeni slavonski kolač 'listarić' ili 'poderane gaće', a bit će prikazano i topljenje slavonskih čvaraka na tradicionalan način.

Otvorenje Dana Slavonije je u srijedu, 21. lipnja poslijepodne u centru Crikvenice, a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijeloga dana. Naravno, neće nedostajati ni dobre glazbe, a za zabavu u veselom ritmu će 21. lipnja od 19 h biti zadužen tamburaški sastav 'Baruffa', dok će u petak, 23. lipnja od 19 h nastupati tamburaški sastav 'Mistral'.