'Što je prepreka veća, veće je i zadovoljstvo kad se ona svlada'

Lidija Bedeković iz Koprivnice osoba je niskog rasta koja je nedavno izdala slikovnice i bojanke 'Abeceda šumskog svijeta' namijenjene djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Abeceda šumskog svijeta Lidijin je prvi komplet slikovnica i bojanki kojima djecu potiče na čitanje, pisanje i slikanje. Budući da je nezaposlena, višak slobodnog vremena Lidija je željela pametno iskoristiti, pa je uskočila u avanturu istraživanja šumskog svijeta. 'Tri su slikovnice koje predstavljaju tri najzastupljenije vrste šumskog svijeta - biljke, gljive i životinje. U svakoj od njih je predstavljeno 27 vrsta, abecednim redom. Kad sam birala vrste išla sam za većom mogućnošću susreta djece i odraslih s tom vrstom. Između medvjeda i miša birala sam miša jer će se prije djeca susreti s mišom.', objašnjava Lidija.

Ljubav prema šumarstvu u njoj se probudila tijekom logorovanja, a junak njezinih slikovnica simpatična je vjeverica.Najmlađe želi upoznavati sa svijetom šuma, a voljela bi kad bi njezine slikovnice postale priručnik u školama i vrtićima. Lidija je rođena s rijetkim tipom androhoplazije, koštane bolesti koju ima jedno od 50.000 novorođenčadi. Nailazila je na mnoge predrasude, a njezin je moto - Što je prepreka veća, veće je i zadovoljstvo kad se ona savlada.