I Continental u projektu razvoja samovozeće platforme

Continental je objavio u utorak da će se pridružiti samovozećoj platformi koju razvijaju BMW, Intel i Mobileye, a njemački proizvođač automobilskih dijelova i guma će raditi na integraciji komponenata i softvera.

Troškovi integracije hardvera, softvera i podataka i ubrzani tempo razvoja samovozećih vozila potaknuli su sve veći broj saveza između proizvođača automobila i dobavljača. Continental, drugi najveći svjetski proizvođač dijelova za automobilsku industriju, poručio je da će igrati ključnu ulogu u komercijalizaciji nove platforme, koja će biti prodana drugim proizvođačima automobila.Njemački automobilski div BMW je već prošle godine udružio snage s američkom softverskom kompanijom Intel i izraelskom tvrtkom Mobileye, specijaliziranoj za razvoj sustava baziranih na vizualnim podacima za poboljšanje sigurnosti na cesti i izbjegavanje nesreća.

Pokretanje proizvodnje se planira do 2021. godine, a američki proizvođač autodijelova se također pridružio zajedničkom projektu. Njemački proizvođač luksuznih automobila Daimler je pokrenuo slični zajednički projekt s njemačkom kompanijom za proizvodnju autodijelova Robert Bosch, a u cilju ubrzanja razvoja autonomnih vozila.