"Radijski Oscar" Ljudevitu Grguriću Grgi

Veliki uspjeh HRT-a na dodjeli  radijskih Oscara  u New Yorku!

Na uglednom međunarodnom radijskom festivalu, u kategoriji "Najbolji redoviti radijski program", Ljudevitu Grguriću Grgi dodijeljen je brončani mikrofon za autorsku emisiju  Gladne uši .


U emisiji pod  naslovom  Svijet ne bi postojao bez čuda  gost mu je bio Branko Lustig. Na 2. programu Hrvatskog radija ugledni filmski producent i oskarovac podijelio je svoje potresno ratno iskustvo, odrastanje u strahotama  logora Auschwitz.Stručni žiri sastavljen od 116 istaknutih redatelja, producenata, pisaca,  voditelja radijskih postaja, plaketu finalista u kategoriji dokumentarnog radijskog programa  dodijelio je  autorima Ivi Lovrec Štefanović i Zoranu Brajeviću. Njihov je poetski radio- zapis pratio turneju orkestra EUphony.
Ovom nagradom dokazali smo da smo među najboljima jer su se te nagrade često dodjeljivale uglednim kućama, poput BBC-a. Oscar, kako smo se dogovorili, ide oskarovcu“, izjavila je glavna urednica Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Jadranka Rilović. 

U finale festivala u New Yorku ušlo je više od 300 ponajboljih radijskih profesionalaca iz 32 zemlje, a prvi put nagrađen je finalist iz Hrvatske.