Svjetski dan glazbe u Slavonskom Brodu uz brojne koncerte na 8 različitih lokacija

Više od 200 sudionika na 8 koncerata na 8 različitih lokacija obilježit će 21. lipnja – svjetski dan glazbe i ono što je posebno važno za naglasiti svi izvođači iz Slavonskog Broda i okolice će sudjelovati volonterski bez naknade, te su svi sadržaji besplatni za sve posjetitelje.

Na etno pozornici na gradskom korzu predstavit će se TS Alfa, TS GMM, Folklorni ansambl Broda, TS Pozitiva, Vijolice, te KUD Krešimir Šimić. Na drugoj pozornici gradske glazbe, također na korzu, nastupit će Športski plesni klub Astra, vokalni sastavi Marsonettes i Ad Astra, Hrvatsko pjevačko društvo Davor, Harmonikaški orkestar 'Bela pl. Panthy' i Gradska limena glazba 'Željezničar'.

Na trećoj, na gradskom korzu, tzv. Acoustic pozornici koncert će održati Čvrsti momci, Last Minute duo i Deja-Vu. U Glazbenoj školi posjetitelje očekuje koncert klasične glazbe, a u prvom hrvatskom Muzeju tambure koncert Brodskog harmonikaškog orkestra. Na Urban pozornici na igralištu Klasične gimnazije u tvrđavi Brod očekuju vas koncerti urbame glazbe. Nastupaju Jaxx Pot, Hatar, Mario Mijatović i Abram.

Ova se manifestacija poklopila i s Brodskim glazbenim ljetom u sklopu kojeg će na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane 'Ivana Brlić-Mažuranić' biti održan koncert Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a, a nakon toga nastupaju Dominik & Co..  Tvrđava Brod će biti središte događaja jer će tamo biti organiziran i Craft Beer Fest uz koncerte nekoliko bendova, Brodskog Blues Banda, Passivnog Pushacha, Dali Banda i Prorocka.